גיבויים

מדריך – כיצד לבצע גיבוי למכשיר האנדרואיד

backup-android-phone
אחד הפחדים הכי גדולים שלנו היא האפשרות שכל הנתונים במכשיר האנדרואיד שברשותנו ימחקו, המכשיר יתקלקל יאבד או יגנב וכל אשר נמצא בו יירד לטימיון.
עם המדריך הבא תוכלו לבחון את כל אפשרויות הגיבוי שאתם יכולים לבצע במכשיר ולהיות בטוחים כי הנתונים שלכם מגובים כמו שצריך.
android_backup_contacts
במדריך זה אני אפרט לכם את הגיבויים השונים הניתנים לשלל היישומים במכשיר האנדרואיד שלכם.

גיבוי מוזיקה תמונות וסרטונים

אני יכולה להעיד על עצמי כאחת שמרבה לצלם תמונות וסרטונים במכשיר ולאחרונה חוויתי כרטיס זיכרון שהתקלקל לי ובעקבות כך איתו הלכו מעל ל-1500 תמונות. למזלי את חלקם זכרתי לגבות.
Backup
אז מהן האפשרויות שלנו לגיבוי תמונות וסרטונים:
  • גיבוי על גבי כרטיס הזיכרון – רכשו כרטיס זיכרון חיצוני למכשיר שלכם (מניסיון אישי שלי אני ממליצה על כרטיסי הזיכרון של SanDisk) וגבו את כל המוזיקה, התמונות והסרטונים עליו. כיצד תעשו זאת? הכנסו להגדרות המצמה במכשיר ובחרו כי אחסון התמונות/סרטונים יהיה על גבי כרטיס הזיכרון ולא על ההתקן.
  • גיבוי במחשב – חברו את מכשיר האנדרואיד שלכם בעזרת הכבל למחשב הביתי ולחצו על המחשב שלי, במידה והמחשב זיהה את מכשיר האנדרואיד הוא יפתח עוד כונן. כל שעליכם לעשות זה רק להעתיק את השירים תמונות/סרטונים הרצויים ולהדביק אותם לתיקיה נבחרת במחשבכם. (ברב המקרים התמונות שלכם יהיו תחת תיקיית DCIM במכשיר והשירים שלכם יהיו ממוקמים בתיקיית Music).
  • גיבוי בענן – ממליצה לכם לשמור תמונות/סרטונים חשובים בענן כגון Dropbox או Drive.
  • כונן חיצוני – אני אישית משתמשת בכונן החיצוני של חברת SanDisk אשר מאפשר לכם לגבות נתונים דרך דיסק און קי ומגיע עם אפליקציה ייעודית. לכתבה המלאה על המוצר לחצו – כאן.
  • שיתוף קבצים – ניתן לשתף בקלות קבצים למחשב ללא כבלים עם אפליקציית Airdroid. לכתבה לחצו – כאן

גיבוי יומן ואנשי קשר

הדרך הקלה והפשוטה לגיבוי אנשי הקשר שלכם ולכל הפגישות והאירועים מיומן הפגישות היא כמובן לבצע סנכרון מלא דרך חשבון ה-Gmail. כך שגם אם מכשירכם התקלקל או אבד הנתונים תמיד יישארו מגובים במחשב ותוכלו לסנכרן אותם בקלות לכל מכשיר חדש. אין צורך לבצע סנכרון ידני וניתן לתת למכשיר לעשות זאת באופן אוטומטי עבורכם ע"י כניסה לחשבונות והפעלת הסנכרון. כמו כן תמיד תוכלו לבצע ייבוא/ייצוא של אנשי הקשר לכרטיס הזיכרון החיצוני שברשותכם (פעולה זו נעשית דרך הגדרות אנשי הקשר).
לאלו שרק עברו ממכשיר האייפון ומעוניינים להעביר את אנשי הקשר למכשיר האנדרואיד יכולים להשתמש באפליקציה My Contacts Backup לאייפון, לבצע גיבוי במכשיר האייפון בעזרת התוכנה, לשלוח את הגיבוי למייל שלכם, להיכנס דרך מכשיר האנדרואיד למייל שהתקבל מהתוכנה ובהגדרות המכשיר לבצע ייבוא.
 contacts-iphone-android

גיבוי WhatsApp (וואטסאפ)

אפליקציית וואטסאפ מאפשרת לכם לגבות את נתוני השיחות שערכתם באפליקציה. לגיבוי הכנסו להגדרות התוכנה -> הגדרות שיחה -> גיבוי שיחות. בכדי להעביר את כל הנתונים שגיבתם, תצטרכו להעביר את תיקיית התוכנה למכשיר אחר.
whatsapp1

גיבוי תיקיות

לעתים אנו נרצה לגבות תיקיות שלמות הנמצאות במכשיר האנדרואיד שלנו. לשימוש קל ופשוט אני ממליצה לכם להשתמש באחת מאפליקציות סייר הקבצים כגון: Astro File או ES File Explorer File Manager. באפליקציות אלו תוכלו לאתר בקלות את התיקיה/בקובץ הרצוי ולהעביר או להעתיק אותו למקום אחר במכשיר או בענן.
android-file

גיבוי הודעות SMS

את הודעות הטקסט (SMS) שבמכשירכם גם תוכלו לגבות אבל לשם כך תאלצו להשתמש באפליקציות חיצוניות כגון: +SMS Backup או SMS Backup & Restore שיאפשרו לכם לגבות את הודעות הטקסט שלכם על גבי הענן או ישמרו את הקובץ לשימוש עתידי ולייבוא למכשיר אחר.
android-sms

גיבוי לאונצ'ר

גם הלאונצ'רים השונים מאפשרים בגרסתם המלאה גיבוי אשר יאפשר לכם לייבא את פריסת מסכי הבית מלאונצ'רים השונים. לדוגמת גיבוי וייבוא מלאונצ'ר נובה תצטרכו להיכנס להגדרות הלאונצ'ר ולאחר מכן להיכנס לאפשרות גיבוי/ייבוא. לעוד על אפשרויות לאונצ'ר נובה לחצו –כאן.
best-android-launchers

גיבוי אפליקציות באנדרואיד

האפליקציות שהורדתם מחנות ההורדות של גוגל (Google Play) כעקרון מגובות, ואם תכנסו לחנות תוכלו למצוא את כל האפליקציות שאי פעם הורדתם למכשיר ע"י לחיצה על "האפליקציות שלי". תוכלו להבחין ברשימת אפליקציות אשר מותקנות כעת על מכשירכם (מותקן) ובעמודה נוספת אשר מציגה את כל האפליקציות שהורדו אי פעם לחשבונכם (הכל). כך שבמידה ועברתם למכשיר חדש תוכלו להיכנס לחשבון ה-Gmail בחנות ההורדות ולהוריד בקלות את כל האפליקציות שהיו אצלכם בעבר במכשיר.
googleplay
כמו כן במכשירים המריצים את גרסת הקיטקט (4.4 ומעלה) נוספה אפשרות להעביר את האפליקציות אשר ממקומות על התקן המכשיר לכרטיס הזיכרון החיצוני (SD). הכנסו למנהל היישומים -> לחצו על אפליקציה רצוייה -> העבר לכרטיס SD. קיימות גם אילו אפליקציות המאפשרות העברת אפליקציות לכרטיס הזיכרון החיצוני למי שיש לו גרסת מכשיר נמוכה יותר אבל אני אישית פחות ממליצה להשתמש בהן.

גיבוי כללי למכשיר האנדרואיד

גיבוי כללי ומלא למכשיר האנדרואיד קיים בעיקר עבור מכשירים שעברו פריצה (root) אך לא רק. האפליקציה המומלצת לביצוע גיבוי כללי היא אפליקציית Titanium Backup אשר תבצע גיבוי מלא לכל המידע המצוי במכשירכם ותוכל לשחזרו ברגע המתאים. (מערכת אנדרואפפ איננה אחראית על כל נזק שיגרם למכשירכם עקב שימוש בתוכנה זו).
download_icon
סרטון הדגמה לאפליקציית Titanium Backup:

עוד אפליקציה מצויינת לגיבוי כללי שאינה דורשת רוט (root) היא אפליקציית My Backup שאני אישית משתמשת בה והיא מאפשרת לכם לבצע גיבוי לענן או לכרטיס SD. ניתן לגבות מוזיקה, סרטונים, תמונות, אנשי קשר, יומן שיחות, סימניות דפדפן, הודעות טקסט, לוח שנה, הגדרות מערכת ועוד.
download_icon
סרטון הדגמה לאפליקציית My Backup:

קרדיט לאתר אנדרואפפ (לחץ כאן)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה