ADB

מיד רציתם לדעת קצת יותר על סמארטפון האנדרואיד שלכם? ADB הוא בדיוק הכלי למשימה

 Android Debug Bridge) ADB) הוא אומנם כלי אשר בבסיסו מיועד יותר לקהל המפתחים, אך עם קצת יוזמה כל משתמש יוכל להפיק המון איתו. אז, למה זה טוב לנו ומה הוא עושה? מדובר בממשק פקודות (Shell) אשר עוזר להריץ פקודות למכשיר דרך ה-PC שלנו. בין היתר נוכל להתקין אפליקציות, לנטר אחר המכשיר ולשחק בקבצי המערכת. אז בואו נתחיל:

התקנת הכלים

במידה וכבר יצא לכם לכתוב אפליקציה לאנדרואיד, ניתן לדלג על שלב זה מכיוון שהכלים כבר מותקנים אצלכם. אם זאת, יש להסתכל בחלק "הגדרת המכשיר" במידה והמכשיר שלכם טרם הוגדר לפיתוח.

הורדת והגדרת ה-ADB
מכיוון שבניגוד ל-iOS (מערכת ההפעלה שהאייפון והאייפד מבוססים עליה) אנדרואיד הינה מערכת (כמעט) פתוחה וכן כלי הפיתוח שלה חינמיים לחלוטין (נדרש עם זאת לשלם סכום סמלי במידה ואתה רוצה לפרסם אפליקציה ב-Play Store). על מנת להוריד את ה-ADB יש להיכנס לקישור הזה (אתר המפתחים של אנדרואיד) ולבחור באופציה "Download the SDK" (הכפתור הגדול הכחול מצד ימין). לאחר מכן תצרכו לאשר את מדיניות הפיתוח של גוגל ולבחור את סוג מערכת ההפעלה שלכם (32 או 64 ביט). הקובץ שוקל בערך 400MB אך מהירות ההורדה בקצב גבוה.

כשסיימתם להוריד ולחלץ את הקובץ, תופיע תיקייה בשם "adt-bundle-windows", מקמו אותה בנתיב נוח (אני למשל חילצתי לנתיב E:/adt-bundle-windows) ושמרו אותו (Copy) להמשך המדריך.

הגדרת המכשיר
לאחר שהורדנו את הכלים שנשתמש בהם נצטרך להגדיר את המכשיר שלנו לפיתוח. חלקים:

לבעלי אנדרואיד 4.1 ומעלה (JB):
מכיון שגוגל הפכו את החלק הזה לטיפה יותר מסובך לבעלי גרסה זו, במידה ואתם מתקשים לעקוב אחר ההוראות, ניתן לראות הדגמותבקישור הזה.

  1. גשו לנתיב הבא: Settings->About phone
  2. בסעיף "Build number" יש ללחוץ 7 פעמים עד שיופיע הדיאלוג "You are now 4 steps away from being developer", יש ללחוץ עוד 4 פעמים עד שיופיע הדיאלוג "You are now a developer!"
  3. כנסו ל-Settings ותראו שמופיע קטגוריה חדשה בשם "Developer options", כנסו אליה ואשרו את האפשרות של "USB debugging"

לבעלי אנדרואיד 4.0 (ICS):
גשו לנתיב:
Settings->Developer options
ואשרו את האפשרות "USB debugging"


לבעלי אנדרואיד 2.3 עד 4.0:
גשו לנתיב הבא:
Settings->Applications->Development
ואשרו את האפשרות "USB debugging"


מתחילים לכתוב

עכשיו כשהגדרנו הכל, הגיע הזמן להתחיל לכתוב קצת פקודות. ראשית נצטרך לפתוח את ממשק הפקודות של Windows, ה-CMD. ניתן לפתוח אותו דרך שורת החיפוש ב-Start (לכתוב CMD ואנטר). למשתמשי Vista ומעלה, שימו לב שאתם מריצים את ה-CMD עם הרשאות מנהל (Administrator) אחרת עלולים להיווצר סיבוכים.

על מנת להתחיל, ניכנס ל-CMD ונראה את המסך הבא:

בשלב הראשון, אנחנו רוצים להריץ את ה-ADB ובשביל זה אנחנו צריכים לשנות את הנתיב של ה-CMD, כפי שניתן לראות בתמונה למטה, הנתיב הרצה הנוכחי הוא C:/Users/PC. אצלי ה-ADB ממוקם בכונן E: במיקום E:/adt-bundle-windows/sdk/platform-tools. על מנת לשנות את הנתיב ריצה של ה-CMD נצטרך לבצע שתי פעולות:
  1. שינוי הכונן הנבחר: כפי שניתן לראות הנתיב הנוכחי ממוקם בכונן C והתיקייה שלי ממוקמת בכונן E, על מנת להחליף ביניהם, נכתוב את אות הכונן בתוספת נקודתיים ונראה כי הנתיב ב-CMD אכן השתנה ל E:.
  2. שינוי הנתיב: לאחר שהחלפנו את הנתיב לכונן E, נחליף את הנתיב לתיקייה הנבחרת על ידי הפקודה "cd". במקרה שלי נעשה את זה על ידי הרצת השורה הבאה:
cd E:/adt-bundle-windows/sdk/platform-tools


במידה והצלחתם להגדיר את הנתיב כמו שצריך אתם אמורים לראות את המסך הבא:

עכשיו כשסוף סוף סיימנו להגדיר את כל הכלים, נתחיל קצת לעבוד. על מנת לראות ש-ADB אכן עובד כמו שצריך נכתוב את הפקודה "adb" ובמידה והכל אכן עובד נראה כמה פקודות רצות על המסך, פקודות אלו הם ה-Help של ה-ADB ומכילות את כל הפקודות הזמינות, אין צורך להתחיל לשנן את כל ה-200 פקודות, בהמשך נעבור על הדברים החשובים.

בשלב הבא נחבר את מכשיר האנדרואיד שלנו למחשב ונקליד את הפקודה "adb devices" ונראה את המסך הבא:

כמו שניתן לראות, פקודה זו מראה לנו אילו מכשירים מחוברים למחשב וכן עוזרת לנו להבדיל בין המכשירים (במידה והיו מחוברים עוד מכשירים, היו מופיעים מספרים סידוריים אחרים לכל Device).

קרדיט לאתר  hwzone.co.il (לחץ כאן )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה